Hvordan redusere matsvinn med KDV

hero-jobbies-7

Slik reduserer du svinn og øker lønnsomheten gjennom KDV

Lær mer om hvordan du kan bruke KDV til å redusere matsvinn og øke lønnsomheten. 

KDV

“Bransjeavtalen om redusert matsvinn” er et tydelig grep for å sikre matvarebransjens bidrag til 50% reduksjon i matsvinn innen 2030. Riktig registrering av faktisk svinn er en forutsetning for å kartlegge forbedringsområder og jobbe planmessig for effektiv reduksjon (mer om dette kan leses f.eks hos Matvett.no https://www.matvett.no/bransje/tiltaksbank/kom-i-gang-med-malinger). I KDV er det nå lansert en ny modul for effektiv registrering av matsvinn. 

Med den nye Matsvinn-modulen kan svinn registreres på ulike nivåer. Enten svinnet kommer fra varer som må kastes fra lager, deloppskrifter som ikke ble brukt eller menyretter etter servering registreres dette enkelt og effektivt i løsningen. Videre kan man selv sette opp ulike ledd som skal brukes under svinnregistreringen, som oftest vil man gjerne benytte anbefalinger som f.eks Lager, Produksjon, Buffet og Tallerken.  

Løsningen kan integreres med vekter for enda mer effektiv datainnsamling, eller man kan registrere fra mobilen.  

Resultatet er at over tid vil få god oversikt over hva som forårsaker svinnet. Er det mer svinn knyttet til enkelte retter eller deloppskrifter som er i bruk? Hvilke spesifikke ledd i produksjonen er det som fører til mest svinn? Hvordan varierer svinnet over ukedager og helligdager? Dermed blir grunnlaget for å finne ut hvilke tiltak som skal settes inn av høy kvalitet, og man kan enkelt finne ut resultatet av de ulike tiltakene.  

Og til sist:  

Bevisstgjøring av ansatte er helt avgjørende for at arbeidet med å redusere matsvinn skal gi ønskede resultater. I KDV har man kalkyler for menyretter og deloppskrift i tillegg til oppdatert prisinformasjon på varer. Hver enkelt registrering av matsvinn, enten i form av 2 kg av en deloppskrift eller 4 porsjoner av en menyrett omregnes automatisk til en verdi i kroner og øre. Vår erfaring er at dette kan være et svært viktig element i bevisstgjøringen av de ansatte.  

Ønsker du å vite mer om hvordan KDV kan bidra til redusert matsvinn? Ta kontakt med oss!